Articole Populare

Tot secretul e în borcan… N-am gustat niciodată așa pui gingaș!

Se cunosc o mulțime de rețete de preparare a puiului delicios. Astăzi vă prezentăm o rețetă ingenioasă de pui la borcan. Acest mod original de coacere a puiului o să vă surprindă plăcut. Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie doar de un borcan de sticlă, un pui și câteva condimente. Veți obține cel mai gustos și fraged pui gustat vreodată, care merge de minune cu salate proaspete și diferite garnituri. Încercați neapărat această rețetă inedită!

Cum să gătiți pui la bocan

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 cepe
  • 3 frunze de dafin
  • ierburi de Provence după gust
  • sare și piper negru măcinat după gust
  • boia după gust
  • praf de usturoi după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Tranșați puiul dacă este întreg.
  2. Scoateți pielea de pe bucățile de carne și tăiați grăsimea, dar n-o aruncați.
  3. Puneți carnea de pui într-un bol și frecați-o cu sare, piper și condimente. Lăsați-o să se marineze timp de 20-30 de minute.
  4. Între timp spălați un borcan de 3 l și uscați-l bine.
  5. Tăiați ceapa semi-rondele.
  6. Puneți carnea de pui în borcan, alternând stratul de ceapă cu stratul de carne. Adăugați frunzele de dafin.
  7. Puneți ultimul strat pielea de pui și grăsimea.
  8. Acoperiți gâtul borcanului cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul rece. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți puiul timp de aproximativ 1.5-2 ore.
  9. Puteți folosi supa formată la prepararea cartofilor înăbușiți.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: