Articole Populare

Tort egiptean – un curcubeu pe cerul gurii!

Spre deosebire de alte torturi, acest tort egiptean preparat după rețeta originală este foarte savuros și vă oferă o combinație de gusturi și arome de care vă veți îndrăgosti cu siguranță. Deși pare mai migălos pentru că trebuie să pregătiți blaturile individual, efortul  va fi răsplătit de un gust răcoros, plăcut și delicat.

untitled-1

Ingrediente pentru blat

  • 9 albuşuri
  • 9 linguri de zahăr
  • 1.5 linguri de făină
  • 150 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

  • 9 gălbenuşuri
  • 10 linguri de zahăr
  •  5 linguri de făină
  • 1 pachețel de vanilie
  • 170 g de unt
  • 350 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutura crocantă

  • 350 ml de frişcă
  • 200 g de zahăr
  • 120 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Pregătiți crema fiartă: bateți gălbenușurile cu zahărul, vanilia și făina. Adăugați treptat laptele și amestecați. Puneți crema la foc mediu, amestecând încontinuu. Când crema s-a încălzit destul, luați-o de pe foc și amestecați încă timp de 2 minute. Nu aduceți crema la fierbere. Crema trebuie să se îngroașe și să fie omogenă. Lăsați-o să se răcească.
    untitled-1
  2. Tocați foarte mărunt nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie.
    untitled-1
  3. Pregătiți fiecare blat aparte. În total sunt 3 blaturi. Pentru un blat – bateți spumă 3 albușuri, adăugați 3 linguri de zahăr și continuați să bateți albușurile până acestea vor deveni sidefate. Adăugați 0.5 linguri de făină și 50 g de nuci tocate. Amestecați fără a depune efort, astfel încât să păstrați consistența spumei.
    untitled-1
  4. Tapetați o tigaie (sau formă de copt) cu hârtie și ungeți-o cu ulei. Turnați aluatul și neteziți-l cu o lingură. Coaceți blatul la temperatura de 170°C timp de 15-20 de minute, până se rumenește.
    untitled-1
  5. Când blatul s-a copt, întoarceți-l pe masă și înmuiați hârtia de copt cu ajutorul unui prosop de bucătărie umed. Îndepărtați hârtia de copt de pe blat, doar cât blatul este încă fierbinte.
    untitled-1
  6. Până blaturile se răcesc, preparați umplutura crocantă. Topiți zahărul într-o tigaie și caramelizați-l puțin. Turnați caramela pe hârtie de copt și lăsați-o să se răcească. Îndepărtați hârtia la fel precum în cazul blaturilor.
    untitled-1
  7. Fărâmițați caramela, dar nu prea mărunt, astfel încât să fie bucăți mici crocante. Puteți folosi un făcăleț.
    untitled-1
  8. Bateți frișca rece spumă. Adăugați caramela și nucile. Amestecați fără efort, astfel încât spuma să își păstreze consistența. Păstrați puțină caramelă pentru a decora tortul.
    untitled-1
  9. Adăugați untul moale la crema fiartă răcită. Amestecați.
    untitled-1
  10. Asamblați tortul: Acoperiți un blat cu un strat de cremă.
    untitled-1
  11. Apoi urmează umplutura crocantă.
    untitled-1
  12. În acest fel alternați toate 3 blaturi. Tortul trebuie să fie acoperit cu umplutură crocantă și presărat cu caramelă atât deasupra cât și pe părțile laterale.
    untitled-1
  13. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 3 ore.
    untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: