Articole Populare

Tort cu jeleu și portocale, fără coacere. Iese mereu perfect!

Tortul cu jeleu și portocale” este un desert delicios, foarte aromat și revigorant, care nu necesită coacere, se prepară din ingrediente ieftine și este accesibil oricui. Tortul este foarte bun, se prepară ușor și iese mereu perfect – visul oricărei gospodine. Încercați această rețetă excelentă, care nu dă greș niciodată!

Ingrediente

  • 700 g de smântână de 20 %
  • 300 g de biscuiți cu mac
  • 25 g de gelatină
  • 1 pachețel de praf de jeleu de culoare oranj
  • 1-2 portocale (pentru decor)
  • 1 pahar de zahăr
  • 1 pachețel de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Dizolvați gelatina în 150 ml de apă fierbinte și lăsați-o să se răcească.
  2. Dizolvați jeleul în 300 ml de apă fierbinte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Lăsați să se răcească.
  3. Rupeți biscuiții în jumătate.
  4. Tăiați portocalele felii și așezați-le la fundul cratiței, turnați deasupra jeleul și dați cratița la frigider.
  5. Puneți smântâna într-un bol, adăugați zahărul și zahărul vanilat și bateți bine amestecul. Apoi adăugați gelatina rece și bateți amestecul încă o dată.
  6. Adăugați biscuiții în bolul cu smântână și amestecați bine.
  7. Turnați amestecul de smântână peste jeleul întărit și dați compoziția la frigider ca să se întărească complet.
  8. Țineți cratița într-un bol cu apă fierbinte timp de câteva secunde, ca să se topească puțin jeleul și întoarceți tortul pe un platou.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: