Articole Populare

Această supă este o adevărată plăcere pentru papilele gustative! Supa ”Petey” după o rețetă renumită azeră!

Vă prezentăm o rețetă de supă Petey. Aceasta este cartea de vizită a bucătăriei naționale azere, deși se întâlnește și în bucătăria armeană, cu denumirea de supă ”Putuc”.  Conform rețetei originale, aceasta este pregătită în vase de lut la cuptor, cu adăugare de castane și șofran. Deoarece aceste ingrediente pot fi mai dificil de găsit, vă îndemnăm să le înlocuiți cu cartofi și turmeric. În rețeta de mai jos se folosește un vas de lut cu volumul de 1.5-2 l.

Untitled-1

Ingrediente

  • 1 l de apă
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 lingură de pătrunjel
  • turmeric
  • 200 g carne de miel
  • 3 corcoduși
  • 1 lingură de năut
  • 1 lingură de coriandru
  • sare
  • 1 roșie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Înmuiați năutul în apă și lăsați-l peste noapte. Spălați-l înainte de a-l prepara.
  2. Aranjați în vasul de lut ceapa tocată, carnea tăiată bucăți de mărimea medie, năutul și corcodușii.
  3. Turnați în vas 0.5 l de apă clocotită și acoperiți-l cu un capac. Dați vasul la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 35 de minute.
  4. Curățați cartofii și tăiați-i bucăți mari. Adăugați în vasul de lut cartofii, roșia tăiată rondele, sarea și piperul. Fierbeți încă 0.5 l de apă și turnați-o în vas.
  5. Întoarceți vasul la cuptor pentru încă 90 de minute.
  6. Adăugați pătrunjelul și coriandrul tocat, apoi turmericul.
  7. Întoarceți vasul la cuptor pentru încă 3-5 minute.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: