old

Articole Populare

Smântână, câteva ouă și puțin efort – obțineți cea mai delicioasă tartă!

Vă prezentăm o rețetă de tartă cu smântână absolut delicioasă și pufoasă, asemănătoare unui cheesecake, dar cu o textură mai fină și ușoară. Bucurați-i pe cei dragi cu această super tartă de vanilie. Se prepară ușor, din ingrediente accesibile. Obțineți un desert delicios și aspectuos.

untitled-1

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g de unt congelat
  • 1 ou
  • 1.5 linguriță de praf de copt
  • 300 g de făină
  • 0.5 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

  • 500 ml de smântână (minim 20% grăsime)
  • 4 ouă
  • 2 pachețele de zahăr vanilat
  • 4 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Dați untul prin răzătoare (din congelator). Amestecați cu oul, zahărul, făina cernută și praful de copt.
    untitled-1
  2. Frământați un aluat puțin fărâmicios. Formați din acesta o sferă și lăsați-l pentru 10 minute.
    untitled-1
  3. Întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 0.5 cm. Ungeți cu ulei o formă de copt detașabilă. Aranjați blatul în forma de copt și formați borduri mai înalte.
    untitled-1
  4. Amestecați cu ajutorul unui tel toate ingredientele pentru umplutură.
    untitled-1
  5. Turnați umplutura pe aluat. Coaceți tarta la temperatura de 180°C timp de 40-45 de minute.
    untitled-1

Notă: Înainte a tăia tarta, lăsați-o să se răcească complet. Păstrați tarta la frigider.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: