Articole Populare

Cum se face cea mai rapidă și delicioasă pizza de casă – urmăriți pașii de preparare a unui aluat perfect!

Vă prezentăm o rețetă de pizza de casă delicioasă. Deși aluatul pentru aceasta se prepară cu drojdie, veți avea nevoie de doar 15 minute pentru a pregăti aluatul și 30 de minute pentru a coace această gustare uimitoare. Este o rețetă verificată, ce garantează o pizza aromată, cu aluat moale și pufos. Bucurați-i pe cei dragi cu o astfel de gustare și laudele nu vor întârzia să apară.

Ingrediente pentru aluat

  • 1/2 pahar de lapte cald
  • 1/2 linguriță de sare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 200 g de făină
  • 1 pachețel de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

  • roșii
  • salam (sau crenvurști)
  • cașcaval
  • alte ingrediente preferate (ciuperci, ardei)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Încălziți laptele la foc sau în cuptorul cu microunde. Nu îl fierbeți.
  2. Turnați laptele într-un bol. Adăugați sarea, piperul negru măcinat și uleiul. Amestecați.
  3. Într-un alt bol amestecați făina cernută cu drojdia.
  4. Adăugați făina în bolul cu lapte și amestecați. Frământați aluatul. Dacă acesta rămâne prea lipicios – mai adăugați făină.
  5. Trebuie să obțineți un aluat foarte moale, încât veți avea impresia că acesta nu va putea fi întins sau prelucrat. Exact așa trebuie să fie aluatul pentru pizza.
  6. Acoperiți aluatul cu un prosop de bucătărie și dați-l la un loc cald. La dorință, preventiv puteți aprinde aragazul, pentru a încălzi puțin bucătăria. Apoi, stingeți focul și puneți bolul cu aluat pe aragaz. Timpul de creștere a aluatului poate varia de la 20 de minute până la o oră (depinde de calitatea drojdiei).
  7. Dacă aluatul a crescut repede, mai lăsați-l încă ceva timp. Însă dacă nu dispuneți de timp, îl puteți prepara imediat ce a crescut. Obțineți un aluat destul de moale, poate chiar puțin lichid la prima vedere.
  8. Presărați suprafața de lucru cu făină și frământați puțin aluatul.
  9. Redați-i aluatului forma tăvii de copt, apoi cu grijă aranjați-l în tavă. Întindeți-l cu mâinile, astfel încât acesta să acopere toată tava. Deoarece aluatul este foarte moale, acesta nu poate fi întins cu ajutorul făcălețului.
  10. Stropiți aluatul cu uleiul vegetal.
  11. Aranjați pe aluat roșiile tăiate felii.
  12. Aranjați pe roșii feliile de salam.
  13. Presărați cu cașcaval ras.
  14. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30 de minute.

Notă: Puteți folosi orice umplutură preferată pentru această pizza. Vă prezentăm mai jos câteva variante de umpluturi delicioase:

  • Roșii, cașcaval, hering, usturoi, ulei vegetal și pătrunjel.
  • Roșii, cașcaval, măsline, șuncă, ouă fierte, ciuperci și ulei vegetal.
  • Roșii, cașcaval și verdeață.
  • Cașcaval, ciuperci, usturoi și pătrunjel.
  • Roșii, carne de pui, ananas conservat și cașcaval.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: