Articole Populare

Pateuri cu carne ”Clasice” – cea mai bună rețetă pe care am întâlnit-o vreodată!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri delicioase cu carne tocată. Aluatul pentru acestea se prepară foarte simplu, iar datorită amestecului de carne de porc cu cea de vită, pateurile se obțin deosebit de suculente. Acestea sunt numai bune pentru a fi servite la micul dejun, în calitate de o gustare caldă sau pentru a fi luate la pachet. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu încântător.

Ingrediente pentru aluat

  • 3-3.5 pahare de făină
  • 1 pahar de apă
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 0.5 linguriță de sare
  • 20 g de drojdie proaspătă
  • 2 prize de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

  • 250 g carne de porc (grasă)
  • 250 g carne de vită
  • 2 cepe
  • 100 ml de apă
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 pahar de ulei rafinat (pentru prăjire)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Pregătiți ingredientele pentru pateuri. Dați carnea de vită și cea de porc prin mașina de tocat.
  2. Dizolvați sarea și drojdia în apă caldă. Astfel încât drojdia să intre în reacție mai repede, adăugați 2 prize de zahăr.
  3. Turnați uleiul vegetal și adăugați făina cernută. Frământați un aluat moale.
  4. Acoperiți aluatul cu un prosop și dați-l la un loc cald pentru 60 de minute.
  5. Pregătiți umplutura: curățați și tocați cât mai mărunt ceapa. Amestecați carnea tocată cu ceapa, sarea, piperul negru măcinat și apa rece.
  6. Bateți umplutura obținută de câteva ori (ridicați-o și lăsați-o să cadă în bol). Astfel umplutura va fi omogenă și suculentă.
  7. Împărțiți aluatul în bile. Fiecare bilă trebuie să fie puțin mai mare decât o nucă. Nu este nevoie să folosiți făină. Ungeți suprafața de lucru cu ulei, astfel încât aluatul să nu să se lipească.
  8. Întindeți fiecare bilă, cu mâinile, pe masă. Obțineți o turtă mică.
  9. Puneți pe fiecare turtă câte o lingură de umplutură.
  10. Lipiți marginile de aluat, pe cerc. Astfel obțineți un pateu cu pliuri pe perimetru și cu o gaură pe mijloc.
  11. Încingeți bine uleiul într-o tigaie. Faceți focul mic și aranjați pateurile cu gaura orientată în jos.
  12. Prăjiți pateurile la foc mic, până se rumenesc, pe ambele părți. În tigaie trebuie să fie mult ulei, astfel încât pateurile să se prăjească și pe părțile laterale.
  13. Aranjați pateurile pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei.
  14. Aranjați pateurile pe un platou și serviți-le cu un pahar de lapte.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: