1

Articole Populare

Oladii din mere

Oladii din mere la micul dejun – ce poate fi mai minunat? Este ca o revenire în copilărie, de parcă ai fi în vacanță și te trezești dimineața de la aroma dulce și apetisantă a acestui desert miraculos! Sunt perfecte în orice sezon, întrucât merele sunt fructele cele mai răspândite în țara noastră. Bogate în vitaminele C, B1, B2, P, E, caroten, potasiu, fier, mangan, calciu, pectină etc., oladiile din mere vor face din micul dejun nu doar o gustare delicioasă, ci și foarte sănătoasă!

11038393_624036554363733_3598110929130103257_n

Ingrediente

  • 3-4 mere mari
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • bicarbonat de sodiu pe vârf de cuțit
  • praf de vanilie
  • o priză de sare
  • ulei pentru prăjire
  • făină

Mod de preparare

  1. Spălați merele.
  2. Curățați coaja (dacă nu este prea groasă o puteți lăsa) și dați-le prin răzătoare mare (sau mărunțiți cu ajutorul blenderului, după ce le-ați curățat de sâmburi).10995925_624036557697066_5359675816875943013_n
  3. Adăugați zahărul, ouăle și zahărul vanilat.
  4. Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu. Cantitatea de făină depinde de cât de mari și suculente sunt merele. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni mai grase.
  5. Adăugați treptat făina în amestecul de mai sus.
  6. Puneți tigaia la încins, la foc mic, cu puțin ulei sau unt (aveți grijă să nu o încingeți prea tare, ca să nu se ardă ulterior oladiile).
  7. Puneți oladiile în tigaie cu o lingură și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.
    11026032_624036547697067_7348312138567293196_n10420766_624036567697065_6632238184439544345_n
  8. Se servesc fierbinți cu miere! La dorință, le puteți presăra cu zahăr pudră.
    14692_624036594363729_2475865653192919154_n


Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: