Articole Populare

Dacă doriți să preparați ficat pentru copii, atunci doar în acest mod! Delicios, de te lingi pe degete!

Ficatul este un aliment apreciat de foarte mulți oameni și este un lucru foarte bun pentru că are un aport important de nutrienți pentru organism. Dacă ați hotărât să preparați ficat pentru copii, vă prezentăm mai jos cel mai bun mod în care o puteți face. Fiind porționate precum niște biscuiți cu cremă, aceste oladii delicioase cu sos de smântână vor fi cu siguranță apreciate de către cei mici.

Ingrediente

  • 500 g ficat de vită
  • 3 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri de făină
  • 3 căței de usturoi
  • 250 ml de smântână
  • 50 ml de lapte
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1/2 legătură de mărar
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 20 ml ulei de măsline

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Tăiați ficatul bucăți de mărime medie și dați-l prin mașina de tocat carne. La fel, îl puteți mărunți cu ajutorul unui robot de bucătărie.
  2. Amestecați ficatul tocat cu laptele, făina, ouăle și bicarbonatul de sodiu. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.
  3. Turnați uleiul într-o tigaie și puneți-o pe foc.
  4. Turnați ”aluatul” cu o lingură în tigaia cu ulei încins. Prăjiți oladiile pe ambele părți, până se rumenesc.
  5. Pregătiți sosul: amestecați smântâna cu verdeața tocată și usturoiul presat.
  6. Ungeți oladiile cu sos. Acoperiți-le cu celelalte oladii și apăsați puțin.
  7. Decorați oladiile cu verdeață.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: