Articole Populare

O rețetă gustoasă de caserolă cu legume – când pregătesc legume, le pregătesc doar așa…

Echipa Bucătarul.tv vă oferă o rețetă gustoasă de caserolă de legume, care este foarte aspectuoasă, hrănitoare și sănătoasă. Caserola se prepară din mai multe tipuri de legume: conopidă, broccoli, dovlecei, cartofi, ceapă și ciuperci. Datorită acestor legume, caserola arată foarte apetisant și este potrivită în orice sezon. Caserola este excelentă la gust, foarte sățioasă și aromată! Încercați neapărat această rețetă și veți fi încântați de rezultat!

caserola

Ingrediente

  • 800-1000 g de dovlecei
  • 300 g de conopidă
  • 350 g de broccoli
  • 3-4 cartofi
  • 3 cepe
  • ⅓ pahar de frișcă de 20%
  • 70 g de cașcaval
  • 300-400 g de ciuperci
  • 3 ouă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 150 g de păstrăv sau somon (opțional)
  • un pic de făină
  • sare și piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Dați dovleceii prin răzătoare.
    c1
  2. Dați cartofii prin răzătoare.
    c2
  3. Lăsați cartofii și dovleceii să lase suc și stoarceți-i. Adăugați ceapa rasă. Desfaceți conopida și broccoli în buchețele și fierbeți-le.
    c3
  4. Bateți ouăle, adăugați făina, sarea, praful de copt și piperul, amestecați masa cu legumele rase.
    c4
  5. Puneți masa obținută într-o formă de copt.
    c5
  6. Așezați deasupra compoziției de legume un strat uniform de ciuperci prăjite.
    c6
  7. Decorați caserola deasupra cu conopidă și broccoli. La dorință puteți adăuga rulouri de păstrăv sau somon.
    c7
  8. Coaceți caserola la 180 de grade. După 30 de minute turnați deasupra frișca și presărați-o cu cașcaval ras. Dați caserola la cuptor și coaceți până se va rumeni.
    caserola
  9. Caserola de legume este gata.
    c9

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: