Articole Populare

Învață să prepari papanașii perfecți! Familia ta pur și simplu îi va adora…

Papanașii sunt deliiciile preferate de majoritatea dintre noi, în special la micul dejun, fiindcă sunt delicioși și se prepară foarte ușor. Astăzi te vom învăța cum să-i prepari pas cu pas. Pentru această rețetă trebuie să alegeți brânza cu conținut scăzut de grăsime, de dorit de 5%, puțin zahăr, un ou și 2 linguri de făină. Foarte simplu și ușor veți prepara papanașii perfecți, moi în interior și crocanți la exterior. Serviți-i cu dulceață, gem sau smântână.

papanasi

Ingrediente

  • 600 g de brânză de vaci de 5% grăsime (obligatoriu)
  • 1 ou mic
  • 100-150 g de zahăr (opțional)
  • 2 linguri de făină
  • o priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Amestecați toate ingredientele. Formați biluțe cu mâinile ude.
    p3p2
  2. Am obținut 16 biluțe de brânză. Dați-le prin făină și scuturați-le de excesul de făină.
  3. Aplatizați biluțele și prăjiți-le în tigaia încinsă cu ulei la foc mediu.
    p4
  4. Prăjiți papanașii pe ambele părți până se vor rumeni. Pe cealaltă parte prăjiți papanașii cu capacul acoperit, la foc mic.
    p5
  5. Scoateți papanașii pe o farfurie acoperită cu un prosop de hârtie.
    papanasi

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: