Articole Populare

Înghețată de casă cu gust autentic din copilărie – un deliciu extraordinar din doar 4 ingrediente!

Simte gustul dulce din copilărie, savurând o înghețată sută la sută naturală! “Înghețata de casă” se prepară foarte ușor din doar 4 ingrediente: gălbenușuri, lapte, zahăr și frișcă, este foarte gustoasă, sănătoasă și răcoritoare. Preparați această înghețată delicioasă și bucurați-i pe cei mici cu un desert natural și divin!

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 180-200 ml de lapte
  • 200 g de zahăr
  • 500 ml de frișcă de 33 %

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor


Mod de preparare

  1. Separați gălbenușurile de albușuri.
  2. Fierbeți laptele și lăsați-l să se răcească. Amestecați-l cu zahăr și gălbenușuri. Puneți masa la foc mic, amestecând continuu până se va îngroșa. Trebuie să obțineți o consistență asemănătoare cu laptele condensat. Lăsați să se răcească.
  3. Bateți frișca până veți obține o masă densă.
  4. Combinați masa de lapte și gălbenușuri cu frișca bătută și amestecați bine. Turnați masa obținută într-o formă și dați-o la congelator.
  5. La această etapă înghețata este gata, însă conține bucățele mici de gheață, care nu sunt plăcute în timpul consumului. Pentru a evita acest lucru, trebuie să scoateți periodic înghețata din congelator și s-o amestecați la fiecare 30 de minute. Am amestecat-o de 4 ori și am obținut înghețată delicioasă.
  6. Din această cantitate de ingrediente veți obține 850 g de înghețată proaspătă și naturală.

Notă: Dacă veți topi o ciocolată neagră și o veți adăuga în frișca bătută, atunci veți obține înghețată de ciocolată, iar dacă veți adăuga 1/2 cutie de lapte condensat fiert, atunci veți obține creme brulee.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: