old

Articole Populare

Fruitcake – prăjitură minune, la prepararea blatului veți pierde doar 5 minute. Un desert căruia nu îi poți rezista!

Astăzi echipa Bucătarul.tv vă invită să încercați o rețetă foarte gustoasă de prăjitură cu fructe uscate, care se prepară în doar 5 minute (în rest e doar treaba cuptorului)! Fruitcake-ul, renumita prăjitură engleză cu fructe, este un desert absolut fantastic, ce abundă în fructe parfumate, aromate și viu colorate, de care nu te mai saturi! O poți pregăti cu orice fructe uscate și condimente (nucșoară, scorțișoară, ghimbir etc) îți dictează inima și papilele gustative. În rețeta noastră, am folosit 2 feluri de stafide, merișoare uscate și scorțișoară. Prăjitura este pur și simplu fenomenală! Are o textură super moale și pufoasă și un gust inegalabil de aromat! Mai mult decât atât – prăjitura poate fi păstrată la temperatura camerei chiar și mai mult de o lună. O puteți servi acasă, la birou sau la picnic. Decorați prăjitura după preferințe și savurați-o cu plăcere alături de cei dragi!

prev5

Ingrediente

  • 150 g de unt
  • 150 g de zahăr brun
  • 1 lingură de extract de vanilie (naturală!)
  • 5 ouă
  • 1 portocală – coaja (sau alte citrice)
  • 320 g de stafide aurii
  • 220 g de stafide brune
  • 160 g de merișoare uscate
  • 1 lingură de miere
  • 185 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1.2 linguriță de scorțișoară (și/sau alte condimente)
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor22

Mod de preparare

 

  1. Amestecați cu ajutorul mixerului untul moale cu zahărul și extractul de vanilie (dacă nu este natural, nu adăugați deloc).
    23
  2. Adăugați pe rând ouăle, fără a înceta să mixați.
    24
  3. Radeți coaja de portocală.
    25
  4. Adăugați în aluat stafidele, merișoarele și mierea. Important este ca fructele uscate să fie destul de moi, însă acestea nu trebuie înmuiate în prealabil, în caz contrar vor fi prea zemoase. Puteți adăuga și alte fructe uscate moi, doar că masa totală trebuie să fie aceeași.
    26
  5. Adăugați coaja de portocală.
    27
  6. Într-un vas separat, amestecați bine făina, praful de copt, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu.
    28
  7. Combinați amestecul uscat cu cel lichid și amestecați-le cu ajutorul mixerului, până rezultă o masă omogenă.
    29
  8. Ungeți forma pentru copt (fundul și pereții) cu unt, presărați apoi cu făină (la fel fundul și pereții) și tapetați apoi cu hârtie de copt.
    30
  9. Turnați aluatul în formă și dați la cuptorul încins la 160 de grade, până este gata. Prăjitura este gata în aproximativ 90 de minute. Dacă observați că partea superioară începe să se ardă, acoperiți-o cu folie de staniol (cu partea lucioasă în sus).
  10. Lăsați prăjitura să se răcească un pic, apoi înveliți-o (încă caldă) în folie de bucătărie. Păstrați prăjitura la temperatura camerei. Puteți decora prăjitura cu cremă de frișcă (sau brânză) și fructe de pădure proaspete.
    31
  11. Dacă însiropați periodic prăjitura cu alcool, aceasta se păstrează o lună sau chiar mai mult.
    32

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: