Articole Populare

Ea a pus într-o pungă puțină drojdie, apă, făină și zahăr… Rezultatul – uluitor!

Produsele de patiserie franceze sunt o adevărată artă. Bucătarii din întreaga lume caută secretele preparării baghetelor aerate, cornurilor, profiterolurilor și altor bunătăți. Astăzi echipa Bucătarul.tv vă răsfață cu o rețetă rafinată de pâine franțuzească, care se prepară foarte ușor în pungă. Chiar și un copil va putea prepara această pâine delicioasă, pufoasă și aerată. Încercați și vă veți convinge!p9

Pâine franțuzească

Ingrediente

  • 1 lingură de drojdie uscată
  • 250 ml de apă
  • 3 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 80 ml de ulei
  • 1 ou
  • 250 g de făină
  • 25 g de semințe de susan

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Puneți într-o pungă mare cu fermoar: drojdia, apa, zahărul, sarea, uleiul și 220 g de făină.
    p1
  2. Fixați punga și frământați aluatul.
    p2
  3. Puneți punga într-un bol cu apă caldă și lăsați aluatul la dospit timp de 30 de minute.
    p3
  4. Adăugați în pungă 30 g de făină și adunați aluatul încă o dată.
    p4
  5. Lăsați aluatul la dospit încă timp de o oră.
    p5
  6. Scoateți aluatul din pungă, adunați-l și împărțiți-l în 3 părți egale.
    p6
  7. Rulați fiecare bucată de aluat într-o rolă lungă și împletiți pâinea.
    p7
  8. Puneți pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți-o cu gălbenuș de ou și presărați-o cu susan.
    p8
  9. Preîncălziți cuptorul la 150 de grade și coaceți pâinea timp de 40 de minute.
    p9

Priviți modul de preparare mai detaliat al pâinii în videoclipul de mai jos.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: