Articole Populare

Cum prăjiți ficatul, ca să fie suculent, gustos și moale. Toate secretele de preparare ale ficatului.

Echipa Bucătarul.tv vă dezvăluie secretele preparării celui mai gustos și suculent ficat. Trebuie să atrageți o atenție deosebită la prăjirea ficatului. Cu cât veți prăji ficatul mai puțin timp, cu atât mai gustos și moale va fi. Gătiți ficatul timp de 2-3 minute și veți obține o mâncare delicioasă și aromată, care va fi pe placul tuturor. Folosiți câteva ingrediente ieftine și preparați un prânz gustos și apetisant pentru toată familia!

Ingrediente

  • 500 g de ficat (de vită, porc sau pui)
  • 1-2 cepe
  • 1 linguriță de sare
  • 5-6 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Curățați ceapa și tăiați-o rondele de grosime medie. Desfaceți rondelele, așezați-le într-o tigaie cu ulei și puneți tigaia la foc.
  2. Spălați și uscați ficatul cu un prosop de hârtie, tăiați-l felii subțiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Scoateți canalele.
  3. Amestecați făina cu sare.
  4. Treceți ficatul prin amestecul de făină, scuturați ușor excesul de făină și puneți-l în tigaia încinsă cu ceapă.
  5. Reduceți focul la mediu și mai adăugați ulei, dacă este necesar.
  6. Întoarceți ficatul pe cealaltă parte după 1-1.5 minute. Ficatul se prăjește pe rondelele de ceapă, de aceea nu se arde și se îmbibă cu arome delicioase.
  7. Prăjiți ficatul până va fi gata (până nu va mai avea sânge), amestecați-l cu ceapă și gătiți timp de 15-20 de secunde.
  8. Ficatul prăjit este gata. Acesta este gingaș, suculent și foarte moale.

Priviți modul de preparare al ficatului pas cu pas în videoclipul de mai jos.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: