Articole Populare

Clătite delicioase cu brânză de vaci – un desert uimitor fără făină! Exact precum cele preparate de bunica la cuptor!

Vă prezentăm o rețetă de clătite delicioase cu brânză la cuptor. La prima vedere este un desert banal, dar dacă îl pregătiți într-un mod mai puțin obișnuit, veți putea să-i uimiți chiar și pe cei mai iscusiți gurmanzi. Clătitele se obțin subțiri și foarte fine, ce se topesc în gură. Bucurați-vă familia și oaspeții cu un desert irezistibil.

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 500 ml de lapte
  • 5-6 linguri de amidon
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 300 g brânză de vaci
  • zahăr
  • smântână
  • unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Bateți 5 ouă cu zahăr.
  2. Amestecând încontinuu adăugați amidonul. Obțineți o masă omogenă.
  3. Turnați laptele și uleiul. Amestecați și lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 15 minute. Obțineți un aluat lichid.
  4. Ungeți o tigaie cu ulei de floarea soarelui sau cu o bucată de slănină (doar o dată). Prăjiți clătitele doar pe o singură parte.
  5. Pregătiți umplutura: amestecați brânza cu zahărul și un ou. La dorință, puteți adăuga mac sau stafide.
  6. Pe partea prăjită a clătitei aranjați o lingură de umplutură și rulați-o în modul preferat.
  7. Aranjați clătitele într-un ceaun sau vas de lut. Ungeți fiecare strat cu smântână și unt topit.
  8. Dați vasul cu clătite la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 10-15 minute.

 

Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentate mai sus obțineți aproximativ 25 de clătite.

Urmăriți modul de preparare a clătitelor cu brânză în materialul video de mai jos.

 

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: