Articole Populare

Supă de spanac cu ouă fierte – o mâncare sănătoasă și gustoasă pentru prânz!

Dacă vă plac supele din legume, cu siguranță veți aprecia această supă de sezon. “Supa cu spanac și ou” este o mâncare gustoasă și sănătoasă, care conține multă verdeață și se servește cu ouă fierte și smântână. Supa se prepară foarte ușor, este bogată în vitamine și minerale, este hrănitoare și oferă energie. Pregătiți-le celor dragi un prânz sănătos!

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1.5 l de apă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 50-100 g de spanac
  • ouă fierte
  • verdeață (ceapă verde, mărar, pătrunjel)
  • unt și ulei de măsline pentru prăjit
  • smântână
  • sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Puneți cartofii tăiați cuburi (felii) în apa clocotită și fierbeți timp de 10-15 minute.
  2. Între timp căliți ceapa și morcovul ras în amestecul de unt și ulei de măsline.
  3. Puneți legumele prăjite în cratiță, asezonați cu sare și piper după gust, adăugați spanacul tăiat fâșii și fierbeți supa timp de 10 minute.
  4. Adăugați la sfârșit ceapa verde, mărarul și pătrunjelul (puteți pune verdeața direct în farfurie).
  5. Fierbeți ouăle și tăiați-le rondele.
  6. Turnați supa în boluri, puneți deasupra ouăle fierte și asezonați cu smântână. La dorință puteți adăuga crutoane.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: