Articole Populare

Chifteluțe de cartofi – o cină copioasă în doar 5 minute

Echipa Bucătarul.tv vă oferă o rețetă super rapidă de chifteluțe de cartofi. Aceste chifteluțe sunt nemaipomenite, foarte gustoase, rumene și moi în interior, ideale pentru o cină în sânul familiei. Chifteluțele de cartofi se prepară foarte simplu și ușor, sunt consistente, le puteți servi cu sos de ciuperci, smântână sau o salată proaspătă de legume. Sunt atât de gustoase încât dispar într-o clipă din farfurie.

chiftelute-de-cartofi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 ceapă
  • 4 ouă
  • 2-3 linguri de făină
  • 2 linguri de pesmeți măcinați
  • ½ pahar de ulei
  • 100 g de cașcaval tare
  • sare si piper negru măcinat – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Spălați și decojiți cartofii, puneți-i la fiert în apă cu sare. Lăsați să se răcească.
  2. Curățiți ceapa, spălați-o și tăiați-o cubulețe.
  3. Dați cașcavalul prin răzătoare medie.
  4. Dați cartofii prin răzătoare medie, adăugați ceapa, 2 ouă și cașcavalul ras. Asezonați cu sare și piper și amestecați bine.
  5. Bateți 2 ouă. Formați chifteluțele și dați-le prin făină, apoi înmuiați-le în ou, pesmeți și prăjiți-le într-o tigaie încinsă cu ulei, sau le puteți coace la cuptor până formează o crustă aurie.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: