Articole Populare

Chifle „Trandafir” – un desert delicios cu brânză de vaci

Echipa Bucătarul.tv vă oferă o rețetă foarte simplă și ușoară de chifle fragede și moi în formă de trandafir. Pe lângă faptul că este aspectuos, acest desert este și foarte delicios și sănătos – tocmai bun pentru cei mai mici membri ai familiei… și nu numai! Savurați cu plăcere alături de cei dragi!

prev4

Ingrediente

  • 450 g de făină
  • 250 g de brânză de vaci
  • 100 g de unt
  • 2 gălbenușuri de ou
  • ½ pahar de zahăr
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sus de lămâie
  • 1 păstaie de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul, untul și brânza.
  2. Adăugați bicarbonatul de sodiu (stins în suc de lămâie) și făina.
  3. Frământați bine aluatul, întindeți-l într-o foaie mai subțire și decupați din ea cerculețe, utilizând în acest scop o ceașcă sau un pahar.
  4. Pentru realizarea trandafirilor suprapuneți 3 cerculețe de aluat, rulați-le și apoi tăiați-le în jumătate (vezi imaginea).
    3
  5. Tapetați o tavă cu hârtie de copt (sau ungeți-o cu unt) și aranjați în ea trandafirii de aluat.
  6. Coaceți trandafirii timp de 20-30 de minute, la temperatura de 170 de grade.
  7. Presărați trandafirii fierbinți cu zahăr pudră, fulgi de cocos, fulgi de ciocolată sau zahăr.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: