1

Articole Populare

Chifle „răsucite” cu zahăr – un gust extraordinar ce amintește de copilărie

„Chiflele răsucite cu zahăr” sunt un desert fantastic de delicios,  foarte fragede în interior și ușor crocante la exterior. La prima vedere, par ceva mai complicat de realizat, însă totul este cât se poate de simplu și ușor, iar ingredientele folosite sunt un vis pentru orice gospodină – simple, accesibile și ieftine. Trebuie doar să le încercați ca să realizați cât de gustoase și aromate sunt. Amintirile copilăriei parcă au aroma acestor chifle minunate. Vă invităm cu mare drag să le gustați și dvs! Savurați cu plăcere!

prev5

Ingrediente pentru 10 chifle

  • 800 g de aluat cu drojdie (aluatul preferat)
  • 10 linguri de zahăr
  • 50 g de ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Împărțiți aluatul în 10 părți egale.
  2. Faceți din ele biluțe și lăsați-le să se „odihnească” 10-15 minute.
  3. Întindeți biluțele în foi subțiri, pe o masă unsă cu puțin ulei.
  4. Turnați peste fiecare foaie de aluat câte o lingură de ulei și ungeți (cu mâinile) uniform pe toată suprafața.
    1
  5. Apoi, adăugați câte o lingură de zahăr peste fiecare foaie de aluat și distribuiți-l (la fel cu mâinile) uniform pe toată suprafața.
    2
  6. Ungeți în prealabil o tavă cu ulei.
  7. Rulați fiecare foaie de aluat cu zahărul în interior.
    4
  8. Îndoiți rulourile în jumătate și lipiți bine marginile exterioare.
    3
  9. Faceți o tăietură în partea îndoită (opusă părții lipite mai devreme).5
  10. Răsuciți tăietura în părți opuse – veți obține astfel o chiflă cu multe straturi.
    6
  11. Așezați chiflele pe tavă, lăsând puțin spațiu între ele (întrucât vor mai crește și la coacere) și dați-le la loc cald pentru 25-30 de minute.
    7
  12. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  13. După ce au mai crescut, dați chiflele la cuptor pentru 15-20 de minute.
  14. Scoateți chiflele din tavă imediat ce s-au copt, deoarece zahărul din interior se topește și se scurge pe tavă, dacă le lăsați să se răcească în tavă, acestea se vor lipi și va fi dificil apoi să le scoateți.
    8

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: