Articole Populare

Chifle din brânză de vaci în 15 minute – un mic dejun excelent pentru fiecare!

Echipa Bucătarul.tv vă recomandă cu mare drag un desert delicios și foarte rapid, perfect pentru un mic dejun „grăbit” sau o gustare rapidă între mese – chifle dulci din brânză de vaci. Le puteți servi atât calde cât și reci, acasă sau la serviciu – cu ceai, cafea sau lapte. Savurați cu plăcere!

prev2

Ingrediente

  • 250 g de cremă de brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 5 linguri de zahăr
  • o priză de sare
  • 10 g de zahăr vanilat
  • 10-15 g de praf de copt
  • 200-250 g de făină
  • 1-2 linguri de lapte (pentru uns)
  • stafide (opțional)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Amestecați brânza cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat și sarea, până obțineți o masă omogenă.
  2. Combinați făina cu praful de copt și cerneți-o peste compoziția de mai sus. Trebuie să obțineți un aluat moale și lipicios.
  3. Tapetați tava cu hârtie de copt și ungeți cu ulei.
  4. Umeziți mâinile și modelați chifle din aluatul pregătit, pe care le aranjați pe tavă și le coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 12-15 minute.
  5. Scoateți chiflele, ungeți-le cu lapte (cu ajutorul unei pensule), presărați-le cu zahăr și dați-le din nou la cuptor pentru 3-5 minute, până se rumenesc frumos.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: