Articole Populare

Cel mai bun chec pe care îl puteți prepara în acest sezon. Merișoarele și aroma de portocale – o combinație ideală!

Iată că vine Crăciunul și cu toții vrem să pregătim o masă festivă bogată, plină cu de toate, de pe care nu ar trebui să lipsească deserturile delicioase cu aromă de portocală. “Checul cu merișoare și coajă de portocală” este desertul ideal pentru Crăciun. Delicios, fraged, aromat, delicat, cu gust dulce-acrișor, acest chec va fi adorat de toată lumea. Încercați-l și nu veți regreta, iar copiii vor fi de-a dreptul încântați.
chec

Chec cu merișoare și portocale

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 170 g de unt
  • 0.25 linguriță de sare
  • 260 g de făină
  • 2 pahare de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 20 g de coajă rasă de portocală
  • 340 g de merișoare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Bateți ouăle cu zahăr cu ajutorul mixerului. Bateți amestecul timp de aproximativ 3-5 minute până va deveni de culoare galben pal, se va îngroșa și își va dubla volumul.
  3. Adăugați untul moale, extractul de vanilie, sarea și coaja de portocală. Amestecați bine.
  4. Presărați făina treptat și amestecați aluatul cu o spatulă. Apoi adăugați merișoarele.
  5. Puneți aluatul într-o formă mică tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
  6. Coaceți checul la cuptor timp de 45-50 de minute până se va rumeni. Faceți testul scobitorii.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: