1

Articole Populare

Cea mai bună băutură pentru sezonul estival: vă potolește setea și vă ajută să slăbiți!

Ce poate fi mai gustos într-o zi toridă de vară, decât un cvas de pâine preparat acasă, care vă potolește imediat setea? Cvasul de casă este o băutură revigorantă, naturală și sănătoasă, perfectă pentru sezonul estival.
kvas1Vă oferim o rețetă care a trecut testul timpului, se prepară foarte ușor și are un gust nemaipomenit. Încercați neapărat rețeta și bucurați-vă de o băutură excelentă!
kvas

Cvas de pâine

Ingrediente

  • 800 g de pâine neagră
  • 2 linguri de miere
  • 400 g de zahăr
  • 2 lingurițe de drojdie uscată
  • 50 g de stafide
  • 10 l de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor


Mod de preparare

  1. Tăiați pâinea în felii și uscați-o în cuptor la temperatură înaltă, până va fi ușor arsă.
  2. Încălziți mierea într-o cantitate mică de apă și turnați amestecul într-un bol cu drojdie uscată. Amestecați bine.
  3. Scoateți crutoanele din cuptor și lăsați-le să se răcească un pic. Puneți-le într-un vas adânc și presărați-le cu zahăr. Adăugați drojdia cu miere și stafidele. Turnați deasupra apă caldă. Acoperiți vasul cu un tifon și așezați-l la balcon (cel mai bine să stea la soare) timp de 2 zile. În zilele călduroase, cvasul este gata a doua zi, pe când în perioada rece a anului, durata de preparare a cvasului este mult mai mare și trebuie să-l țineți în cameră.
  4. Apoi îndepărtați stratul superior de felii de pâine, puneți-le într-un borcan de 1 l și închideți-l cu un capac de plastic. Dați borcanul la frigider. Din acest ferment veți putea prepara altă porție de cvas nefolosind drojdie.
  5. Strecurați cvasul prin tifon, turnați-l în sticle și dați-l la frigider pentru o zi, pentru a opri procesul de fermentare.

Cvasul este o băutură revigorantă care nu se compară cu nicio băutură din comerț: potolește setea, elimină toxinele și ajută la slăbit! Savurați-l cu plăcere și fiți sănătoși.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: