Articole Populare

Cartofi înăbușiți cu castraveți – o rețetă de familie foarte veche de la străbunica mea!

“Cartofii înăbușiți cu castraveți murați” este o rețetă foarte veche, care îmi amintește de copilărie și de clipele când ne adunăm cu toții în jurul mesei. Acest fel de mâncare se gătește la cuptor și are un gust inconfundabil. Cartofii înăbușiți sunt foarte apetisanți, iar castraveții adaugă mâncării o notă picantă și acrișoară. Serviți cartofii înăbușiți fierbinți!

Ingrediente

  • 700 g de cartofi
  • 1 morcov
  • 250 g de carne (de porc)
  • 2 cepe
  • 0.5 ardei chili
  • 3 castraveți murați
  • sare
  • unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Tăiați carnea cuburi și prăjiți-o în ulei. Adăugați ceapa tocată mărunt, morcovul ras și castraveții murați curățați și tăiați. Înăbușiți toate ingredientele timp de 5-7 minute.
  2. Apoi puneți masa într-o oală din ceramică sau vas de lut, adăugați cartofii, ardeiul chili mărunțit (la dorință) și sare după gust. Adăugați apă și unt. Trebuie să adăugați apă atât cât să nu acopere partea de sus a cartofilor.
  3. Puneți vasul în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Aveți grijă ca cartofii să nu fie prea lichizi, mai înăbușiți-i, dacă este necesar.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: