Articole Populare

Carne de porc în dovleac – o aromă ce parfumează aerul! Vă veți trezi cu oaspeți la prag!

Bucătăria mexicană este celebră prin aromele sale intense și variate, ingredientele și condimentele pline de culoare și gust. Astăzi, echipa Bucătarul.tv vă oferă o rețetă ușor de realizat, care reflectă diversitatea și profunzimea palpitantă a Mexicului. “Carnea de porc în dovleac” este o mâncare super delicioasă, suculentă și aromată, care îi va surprinde pe cei dragi și pe oaspeți. Această capodoperă culinară merită toate aprecierile, arată senzațional, are un gust savuros și te face să salivezi. Savurați cu plăcere această delicatesă mexicană!

porc

Ingrediente

  • 400 g de porumb conservat
  • 8 castraveți marinați
  • 1 tulpină de praz (partea albă)
  • 1 l de bere neagră
  • 800 g de conservă de fasole albă în suc propriu
  • 1 dovleac mare sau 2 de mărime medie
  • 2 kg de carne de porc fără os
  • 1 ceapă
  • 4 ardei iuți roșii mici
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g de pulpă de roșii (conservă)
  • sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Curățați ceapa și tocați-o. Spălați bine prazul și tăiați-l semi-rondele, iar castraveții în bucăți mici. Tăiați ardeii iuți în jumătate și curățați-i de semințe. Tăiați-i semi-rondele subțiri. Spălați carnea de porc, uscați-o și tăiați-o în fâșii subțiri.
    porc1
  2. Încingeți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți ceapa, prazul și ardeiul iute timp de 5 minute. Adăugați carnea și gătiți, amestecând din când în când timp de 6 minute.
    porc2
  3. Adăugați fasolea și porumbul împreună cu lichidul. Puneți castraveții după 3 minute și turnați 3-4 linguri de saramură de castraveți. Amestecați și lăsați mâncarea la foc mic.
    porc3
  4. Amestecați într-o cratiță pulpa de roșii și berea și aduceți amestecul la fierbere.
    porc4
  5. Turnați sosul în tigaie și înăbușiți cu capacul acoperit, la foc mic timp de 15 minute. Asezonați cu sare.
    porc5
  6. Spălați dovleacul, tăiați partea de sus și îndepărtați semințele. Tapetați tava cu hârtie de copt, ungeți-o cu ulei și așezați dovleacul. Puneți carnea cu legume și sos în dovleac. Acoperiți-l cu capacul tăiat și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute.
    porc6

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: