1

Articole Populare

Carne cu cartofi în cele mai bune tradiții franceze – super delicios!

Vă prezentăm o rețetă de cartofi cu carne la cuptor. Acesta este un fel de mâncare super delicios și sățios, pregătit în cele mai bune tradiții ale bucătăriei franceze. Datorită sosului Bechamel, obțineți un fel de mâncare foarte aromat și suculent, numai bun atât pentru o cină de fiecare zi, cât și pentru masa de sărbătoare.

untitled-1

Ingrediente

  • 1.5 kg carne de porc (sau de vită)
  • 800 g de cartofi
  • 250 g de cașcaval
  • sare
  • piper negru măcinat
  • verdeață
  • roșii pentru decor
  • ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente sos Bechamel

  • 1 lingură de făină
  • 150 ml de lapte
  • 40 g de unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

  1. Tăiați carnea bucăți de mărime medie. Frăgeziți carnea, apoi presărați-o cu sare și piper negru măcinat pe ambele părți.
  2. Curățați cartofii și tăiați-i pai sau jumătăți de rondele.
  3. Ungeți o formă de copt cu ulei. Aranjați în forma de copt cartofii, apoi carnea.
  4. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C.
  5. Pregătiți sosul: amestecați într-o cratiță mică untul cu făina cernută. Amestecați până obțineți o masă omogenă. Adăugați usturoiul ras și sarea.
  6. Încălziți laptele. La foc mic, adăugați amestecul cu unt și făină în cratița cu lapte. Amestecați încontinuu. Țineți sosul pe foc timp de câteva minute. Luați-l de pe foc și lăsați-l la temperatura camerei timp de 10 minute.
  7. Turnați sosul în forma cu cartofi și carne. Presărați cu cașcaval ras.
  8. Dați forma la cuptor pentru 40-50 de minute.
  9. Decorați cu verdeață tocată și roșii.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare

error: