Articole Populare

Budincă de cartofi cu carne tocată – rapid, ușor și delicios!

Vă prezentăm o rețetă de budincă super delicioasă. Aceasta se prepară simplu, din ingrediente accesibile, fiind foarte aromată și aspectuoasă. Cu ingrediente perfect combinate, obțineți un deliciu formidabil. Acesta poate fi servit la cinele în familie, cu o salată de legume, și cu ușurință poate înfrumuseța orice masă de sărbătoare.

untitled-1

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată
  • 1 ceapă
  • 4 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de ketchup
  • 7 cartofi
  • lapte
  • unt
  • 1 ou
  • 100 g de cașcaval
  • sare
  • smântână pentru uns budinca

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

 

Mod de preparare

  1. Prăjiți carnea cu ceapa tocată. Într-un bol, amestecați carnea prăjită cu ketchup și sosul de soia.untitled-1-341
  2. Fierbeți cartofii. Faceți piureul din cartofi cu lapte fierbinte. Adăugați untul și oul. Aranjați jumătate din piureul obținut într-o formă de copt. Dacă folosiți o formă de copt din sticlă, nu este nevoie să o ungeți cu ulei.
    untitled-1
  3. Aranjați 50 g de cașcaval ras, după care urmează stratul din carne.
    untitled-1
  4. Acoperiți carnea cu 50 g de cașcaval ras.
    untitled-1
  5. Aranjați piureul rămas. Ungeți stratul de piure cu smântână.
    untitled-1
  6. Coaceți budinca la temperatura de 180°C, până aceasta se rumenește.
    untitled-1

Echipa Bucătarul.tv vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1

Autor text: Bucătarul.tv

Printare
error: